GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

ILLÓOLAJJAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

NE használd belsőleg.
Az illóolajok belsőleg való alkalmazását csak és kizárólag aromaterápiás szakorvos vagy – engedéllyel rendelkező – aromaterapeuta javasolhatja számodra.
Az illóolajok nagymértékben koncentrált esszenciák, és súlyos károkat okozhatnak, ha megfelelő szakértelem és szaktudás nélkül, belsőleg kerülnek használatra.

Az illóolajokat hígítatlan formában NE használd a bőrödön!

Javasoljuk az illóolajok hígítását hordozóolajjal * , mielőtt közvetlenül érintkezne a bőrrel. A tiszta hígítatlan illóolaj annyira tömény, hogy irritálja a bőr és súlyos allergiás tüneteket válthat ki. 

* Az aromaterápiában a leggyakrabban használt hordozóolajok: mandulaolaj, barackmagolaj, mogyoróolaj, jojoba olaj, szezámmag olaj, napraforgóolaj.  

Ha várandós kismama vagy, vagy szoptatod gyermekedet,  kérjük, hogy az illóolajok használata előtt mindenképpen kérd ki kezelőorvosod véleményét és tanácsát!

Semmilyen formában nem javasoljuk az illóolajok használatát / alkalmazását 3 éves kor alatti gyermekek számára.

A babák / gyermekek bőre nagyon érzékeny, ezért – szem előtt tartva az ő biztonságukat – NE alkalmazd a bőrükön a tömény illóolajokat, és mindig tartsd tőlük elzárva! 
Minden esetben – először – javasolt a gyermekorvos véleményét kikérni. 

Az illóolajok diffundálásakor, párologtatóval való alkalmazásakor célszerű a háziállatokat másik helyiségbe vinni, így biztosan nem okoz számukra problémát az illóolaj.

A háziállatok /házi kedvencek/ eltérő és érzékenyebb légzőrendszerrel rendelkeznek, mint az emberek; továbbá az anyagcseréjük is lassabb. Ezért megterhelő lehet szervezetüknek az illóolajok párája, illata.

NEM TALÁLTAD, AMIT KERESTÉL?

VAN MÉG KÉRDÉSED?

Írj nekünk chat-en / messenger-en vagy az info[kukac]aromasense[pont]hu e-mail címre.

Kérdéseidre hétköznapokon – általában – néhány órán belül válaszolunk.